Çene Cerrahisi Bursa olarak hastalarımızın ihtiyaç ve beklentilerine uygun, diş hekimliği alanında tüm imkanları kullanarak, zamanında, doğru ve memnun edici, sağlık hizmeti sunmayı hedefliyoruz.
Diş kaynaklı apseler genelde diş çürüklerinin ilerlemesi ve kök ucu iltihabına neden olması sonucu gelişir. Soğuk, sıcak veya tatlıda zamanla artan bir hassasiyet ile kendilerini belli ederler.
Eksik dişlerin fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve doku dostu bir madde olan titanyumdan yapılan vidaya benzer şekle sahip yapay diş kökü
Çene kemikleri veya çevresindeki yumuşak dokularda bulunan etrafında kese şeklinde bir kist kapsülü bulunan ve içinde kist sıvısı bulunan patolojik yapılara kist denir.
Çenelerde meydana gelen tümörler; diş, kemik, diş eti veya tükürük bezi gibi dokuları oluşturan bazı hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmalarıyla oluşan patolojik kitlelerdir.
Dişleri, çeneleri ve yüzü etkileyen ve ortodontik yöntemlerle tedavi edilemeyen diş ve çene düzensizliklerinin düzeltilmesi amacıyla yapılan çenelerin yeniden konumlandırılması.
Çene eklemi; alt çene kemiği ile şakak kemiğini birbirine bağlayan ve bu iki kemik arasında bir eklem kıkırdağı ihtiva eden, çeşitli yönlerde hareket edebilme kabiliyetine sahip bir eklemdir.
Kaza, düşme veya darp gibi travmalar sadece çene kemiğinde kırığa neden olmaz aynı zamanda dişler ve çevre yumuşak dokularda da kırık, çatlak, yırtık vb. hasarlara da sebep olabilirler.
Sürme yaşı geçen, çene kemiği içerisinde gömülü kalmış dişe gömülü diş denmektedir. 19 yaşındaki bir hastanın sürmemiş 20 yaş dişleri henüz sürme yaşı gelmediği için gömülü diş sayılmaz.
Maksiller sinüs üst çene kemiği içerisinde sağlı sollu doğal boşluklardır ve burun boşluğu ile de doğal bir açıklığı vardır. Zaman içerisinde maksiller sinüslerde problemler meydana gelebilir.
Tükürük bezleri 3 çift, büyük ve yüzlerce sayıda küçük (pirinç tanesi kadar) boyutta ve tükürük salgılayan bezlerdir. Tükürük bezleri ağızda sindirim başlangıcı, yutmada kolaylık sağlarlar.